26-годишната американка Сири Прайс беше принудена да смени името си на

...
26-годишната американка Сири Прайс беше принудена да смени името си на
Коментари Харесай

Момиче смени името си заради iPhone: смартфоните на приятелите й просто полудяха СНИМКИ

26-годишната американка Сири Прайс беше принудена да смени името си на Сиз Прайс, откакто от ден на ден нейни приятели се подредиха с телефони на Apple, оборудвани с гласовия помощник Siri. 

Apple се опита да избере извънредно име за своя гласов помощник, само че към момента има хора, чиито родители са ги кръстили по този метод. Оказва се, че името на това момиче е доста известно в Единбург (Шотландия) и значи „ красива жена, която води към победа “.

Естествено, колкото повече притежатели на iPhone измежду познатите на Siri Price, толкоз повече занимателни и неуместни моменти се появяват. The Sun разказва подробности за тази любопитна история. При позвъняване на другар по име или на публични места се задейства гласовият помощник Siri. И в случай че в самото начало този проблем възниквал единствено при поздравяване на Сири Прайс (за да активирате гласовия помощник, би трябвало да кажете Hello, Siri), то с новите актуализации в този момент самото име Siri задейства тази функционалност.
 Siri Price, Cees Price Siri Price трябваше да промени името си на Siz Снимка: Instagram
Сири Прайс споделя, че до момента в който работела във фитнеса, трябвало да поздравява клиентите доста бързо, тъй като в случай че закъснеела, те започвали да й викат „ Хай, Сири “ и започвало общото развлечение – гласовите асистенти със същото име се задействали на техните смарт телефони.

Това било половината неволя. В последна сметка в този момент, с новата актуализация, когато просто би трябвало да споменете Siri, с цел да активирате асистента, приятелите или фамилията на момичето не могат да я назовават ​​по име. В резултат на това момичето промени името си на Сиз и се надява, че никой няма да назовава различен гласов помощник с това име.
Siz (по-рано Siri) Price също употребява iPhone Снимка: Instagram
" Сигурен съм, че доста дами носят това известно име в Единбург. Мога да си показва какъв брой им е мъчно ", споделя настоящата Сиз Прайс.

Между другото Гугъл постъпи по-мъдро. За да активирате неговия гласов помощник на Android, би трябвало да кажете „ OK, Гугъл “. Първо, би трябвало да произнесете рядка композиция от думи дружно, и второ, малко евентуално е някой да кръсти детето си на корпорация.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР